Holistische massage

Lifecycle Coaching is een holistische methode waarbij het uitgangspunt is dat lichaam, geest en ziel 1 zijn. Naast de mentale en psychische aspecten werken we ook met de lichamelijke, energetische en emotionele kant van jouw vraag, zoektocht, probleem of wens. 

Lichaamswerk is vaak onderdeel van het coach traject en bij losse sessies. Een manier om op een diepere laag tot jezelf, je eigenheid, je antwoord, je aanpak te komen. Wanneer je met speelse nieuwsgierigheid openstelt kunnen we samen een nieuw gebied gaan verkennen. Jezelf ontmoeten op een andere wijze dan waar je waarschijnlijk tot nu toe mee bekend bent.

Vanuit eigenheid in contact met jezelf ontwikkel je bewustzijn op jouw meesterschap

Mirjam van Hunnik

Holistische massage

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte. Net als alle andere vormen van voeding hebben we aanraking nodig voor ons welzijn.

Holistische masseren is zowel fysiek als energetisch. Deze vorm van massage is een intuïtieve reis, door vanuit mijn hart contact te maken en af te stemmen op de persoon die gemasseerd wordt ontstaan het contact voelend en zoekend.

Het zijn zachte liefdevolle aanrakingen en rustige subtiele bewegingen. Het heeft een ontspannende verlichtende werking op de energiehuishouding bij het emotionele, fysieke of mentale welzijn. In het lichaam kunnen lichte tintelingen, een kriebelend gevoel of trillingen ervaren worden. Warmte of juist verkoeling, maar ook het loskomen van emoties of een dieper bewustzijn.

Door de aanrakingen verdiep je het contact met je ware zelf en ontmoet je dat jij er helemaal mag zijn, precies zoals je bent. Deze reis langs en door je lichaam ondersteund je in het ervaren van jou als geheel.

De holistische massage is integraal. Dat wil zeggen dat er met meerdere technieken vanuit verschillende methodes wordt gewerkt. Wat wordt ingezet is intuïtief en altijd na afstemming op jouw behoefte.

Ik werk met intuïtieve ontspanningsmassage, reiki, thaise yogamassage, cranio, chakra-massage, hapto, yin yoga, meditatie en mindfulness.

Een holistische massage wordt op een massagetafel of futon (grondmat) gegeven. Makkelijk zittende kleding wordt geadviseerd.

 • Heerlijk ontspannen in een moment met jezelf
 • Durf te voelen en laat je (aan-)raken
 • Kom in contact met je lichaam
 • Luister hoe je lichaam communiceert
 • Werk met je intuïtie, de wijsheid die al in je is
 • Wordt je bewust van de verbinding tussen lichaam, ziel en geest
 • Leer zonder oordeel te zijn met wat er is
 • Ontmoet en benut je levensenergie (Ki / Qi / Prana)

Je geeft jezelf een groots cadeau, voorzien in je eerste levensbehoefte; aangeraakt worden.

De holistische massage zijn ook los van een coach traject te verkrijgen. We maken in een kort gesprek kennis met elkaar en stemmen af op jouw behoefte.

De kracht van Klank

Een klankreis ontspant, het brengt je in een meditatieve staat en kan je naar een andere bewustzijnslaag brengen.

Klanken / geluiden, kunnen ons op verschillende manieren raken. We geven het betekenis en duiden het. Zo herkennen we bijvoorbeeld de afkomst, maar vaak onbewust beoordelen we de betekenis door het mooi of lelijk te vinden, het als hoog of laag te duiden, te hard of te zacht en zo verder.

Klanken kunnen ons tijdens een ritueel in een staat brengen voorbij oordeel en voorbij duiding. Een staat van diepere ontspanning die transformerend kan zijn. De klanken zijn dan als een bedding voor een reis in en met jezelf op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

De geluidsgolven van de klank overspoelen je lijf met trillingen. Die trillingen maken spanningen en blokkades in je lichaam los, zodat je chi (je levensenergie) weer vrijer door je heen kan stromen.

Sommige klanken zijn zo sterk dat ze je gedachten tot nul brengen en het je tot meditatieve verstilling brengt. Dit is ook waarom een klankreis zo mooi past in een stilteretraite.

Tijdens een persoonlijk klankbad wordt de ‘reis’ helemaal op jou afgestemd.

Een klankreis samen beleven kan ook heel krachtig zijn. Een ieder maakt een eigen reis en toch ben je in de deelname met elkaar verbonden. Een klankritueel staat dan in het teken van de verbintenis tussen jullie, van mens tot mens, van hart tot hart.

Een korte intro naar een review

“…een heel zachte liefdevolle manier van aanraken die heel gerustellend is en helpt ontspannen. 
Alsof de aanraking iets had losgemaakt kreeg ik inzichten, weer contact met mezelf…”

<<lees de ervaring van A.>>

Voor wie nog niet bekend is met holistische massage een mooie kennismakingsaanbieding

Maak een reis van 45 minuten 

        Nu voor 37,50 euro

Thaise yoga massage (voor vrouwen)

Een combinatie van acupressuur met yogahoudingen, bewegen en mindfulness. Er wordt gewerkt met rustige druk of rek, langzame bewegingen en stilte. De massage wordt gegeven op een futton (comfortabele grondmat), je draagt gemakkelijk zittende kleding. Jij hoeft alleen maar aanwezig te zijn en te ontspannen in het contact terwijl wij samen bewegen. De massage begeleidt je naar letterlijk lekker voelen in en met je lichaam en naar de stillness in jezelf, zodat je kunt thuiskomen bij je ware eigenheid.

Voor mijn aanbod klik hier

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen.

Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie: bekijk de privacyverklaring. 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.