Bewust-zijn

Januari 2019; Mijn ogen openen wanneer ik uit mijn roes kom na een ingreep.‘’Welcome back Ms Van Hunnik, this is your wake-up call!” Diagnose kanker. Er is geen angst. Er is een grote levenslust.Voor mij als een groots teken; vanaf nu mag ik gaan leven. Echt leven. Mijn leven leven. Het leven waar ik ten diepste la lange tijd naar verlangde. Leven naar mijn kracht, mijn meesterschap. Vanuit mijn unieke zijn, vanuit eigenheid. Precies zoals het mag zijn. Bewust zijn.

Contact

Achteromkijkend naar wie ik was. Hoe ik geworden ben. De weg die ik bewandeld heb, na alle keuzes die ik maakte… leer ik mezelf steeds beter kennen. Mezelf te begrijpen, waarom ik precies hier op deze plek uitgekomen ben. Dat ik precies hier heb te zijn waar ik nu ben staat voor mij niet ter discussie, dat is een soort van weten vol vertrouwen. Zo valt nog steeds veel op z’n plek. Wordt wat belangrijk was relatief. Krijgt mijn toekomst nieuw perspectief.

Niet langer vertrekken vanuit angst of onzekerheid, maar uit vertrouwen, eigenheid en liefde. Heel veel liefde! Echt kiezen voor mijzelf, voor een authentiek leven. In contact met mijzelf, om me van daaruit (soms opnieuw) te verbinden met mijn omgeving.

Over Mirjam

Eigenheid

Authentieke. Wie is dat? Houden van jezelf? Hoe doe je dat?Sinds ik me kan heugen ben ik geboeid door vragen als deze, als een rode draad door mijn leven.

Niet in staat mezelf te zien kwam ik in een zoektocht terecht. Een tocht die behoorlijk voorwaardelijk bleek te zijn. Ik keek uit naar een in mijn gedachten gecreëerde mooiste versie van mijzelf, niet naar de werkelijke Mirjam. Zag niet wat altijd al zo dichtbij was. Laat staan dat ik er van kon houden.

De vragen helpen mij inmiddels telkens weer herinneren wie ik ook al weer ben. Bij het zien en waarderen van mijn unieke eigenheid.

Ont-wikkelen

Mijzelf werkelijk zien is leren oog hebben voor alle kanten, alle lagen van wie ik ben.

Al mijn levenservaringen vormen samen de lagen van mijn zijn; hoe ik doe, wat ik wel en wat ik ook niet laat zien. Ik kan je vertellen er zitten hele hardnekkige lagen tussen, niet eenvoudig af te pellen. Zo hardnekkig dat ik soms zelf ook niet precies weet wat er onder schuil gaat.

Alleen wanneer ik me werkelijk openstel voor alle delen van mijn zijn leer ik lagen losmaken. Daarin ontmoet ik wie Mirjam werkelijk is. Zo ontwikkel ik als mens. Met het licht en het donker, het mooie en het lelijke, het goede en het slechte, het grootse en het kleine…

Laag voor laag, ontmoeting na ontmoeting, groeit nog steeds de liefde voor mezelf. Precies zoals ik ben. Er valt nog zoveel te ontdekken en te ont-wikkelen. Steeds dieper naar binnen. Niet verwachtend daar ooit klaar mee te zijn.

Meesterschap

Een bloem ontvouwt zich in het licht en toont langzaam haar kern.

Met de reis langs bewust zijn, contact, eigenheid en ont-wikkelen ontvouwt mijn meesterschap.

Vijf kernwaarden. Het fundament. De essentie waar ik voor sta. Het onthult zo mooi mijn pad. Langs deze route ontwikkelde ik ‘the lifecycle’, het concept voor lifecycle coaching.

Mijn missie is om samen te werken in het laag voor laag ontmoeten van onszelf. Langs onze persoonlijke thema’s, de polariteit, met bewustzijn op denken-voelen-weten, telkens op een dieper niveau. De Lifecycle biedt blijvend persoonlijk groeien en ontwikkelen, een leven lang.

Deze ontdekking van de flow van deze methode bracht mij een stroom van liefde in mijn leven. Zelfliefde. Ruimte voor de komst van mijn grote liefde. Maar ook het omarmen van wat ik eerder probeerde uit te sluiten.

Mijn waarden

Ont-wikkelen  #  Contact  # Meesterschap  #  Bewust-zijn   # Eigenheid

Achtergrond

Ruim 20 jaar vervulde ik verschillende HR-rollen. Wanneer je meer wilt weten over hoe mijn carrièrepad is gelopen verwijs ik je naar mijn LinkedIn pagina.

Dankzij mijn werkervaring heb ik mijn vakmanschap als professional kunnen ontwikkelen. De wijze waarop ik een rol of mijn werkzaamheden vervulde is vaak a-typisch genoemd. Inmiddels ben ik dankbaar dat ik mijn eigen stijl heb weten te ontwikkelen in de wijze waarop ik samenwerk, coach, begeleid en leid.

Het leren anders durven zijn en het trots mogen zijn op mijn eigen unieke stijl is een van de thema’s waar ik van jongs af aan mee verbonden ben. 

Wonend in een zogeheten glazenhuis als dochter van een predikant ben ik er zeer bekend mee geworden hoe verwachtingen vanuit een gemeenschap of iedere andere vorm van sociaal-systeem een weerslag kan hebben op de ontwikkeling van een eigen ik. Ook ben ik bekend met de invloed van wanneer je afwijkt van een gemiddeld gestelde norm van bijvoorbeeld een schoolsysteem. Of wanneer je je net even anders voelt dan de rest van het gezin.

Mijn opgebouwde onzekerheden en schaamte leer ik nog telkens weer om te zetten naar mijn kracht. Mijn eigenheid. Mijn meesterschap. De manier waarop ik nu werk, in contact ben en de wijze waarop ik mijn leven leef.

Mijn naam is Mirjam Michaëla van Hunnik & ik ben Lifecycle Coach.

Samen met Sjoerd en zijn dochter Cato woon ik in Amersfoort. Sinds het voorjaar van 2021 is ruwharige teckel Guus bij ons gekomen. We zijn alle drie dol op hem en hij op ons.

Over mijn leven deel ik regelmatig op socialmedia. Wanneer je het leuk vind om meer over mij persoonlijk te weten kun je mij volgen op insta #mirjamvanhunnik en facebook. Ook deel ik mijn liefde voor koken regelmatig via het insta-account #culimirjam.

Het vergt meesterschap om met bewustzijn eigenheid in contact te ontwikkelen

Mirjam van Hunnik

Meer weten over mij, bezoek;


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Op de hoogte blijven?

  Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen.

  Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie: bekijk de privacyverklaring. 

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google
   Privacy Policy and
   Terms of Service apply.