Review A.

Bij Mirjam kwam ik nadat ik hersteld was van ziekte. Mijn energieniveau was heel laag. Quarantaine icm ziekte had behoorlijk ingehakt op mijn psychische gesteldheid. Ik was somber, de wereld leek grauw en grijs en ik had veel hoofdpijn.

Het gesprek vooraf was al heel prettig. Het is makkelijk om Mirjam te vertrouwen en te laten zien hoe het met me is. De ruimte was mooi verzorgd met kaarsen, stenen en heerlijke geur.

Toen Mirjam haar handen op mijn voorhoofd legde voelde ik een heerlijke warmte mijn hoofd in stromen. Ik zag een geruststellende diepblauwe kleur. Ik werd me bewust van een vol hoofd en enorme druk in dat hoofd. Ik wist niet wat het was, wel dat het teveel was, het hoorde er niet. De handen hadden een verzachtende werking. Ze legde handen op verschillende plekken zoals mijn hoofd, nek en schouders. Op verschillende plaatsen voelde ik het tot in mijn voeten stromen. Alsof de verbinding herstelde tussen hoofd en de rest van mijn lijf.

Mirjam heeft een heel zachte en liefdevolle manier van aanraken, die heel geruststellend is en helpt  te ontspannen. Ik kwam in een heel diepe ontspanning terecht, terwijl ik toch bleef voelen wat ze deed. Het was bijzonder om te merken dat er een grote hitte uit haar handen kwam, maar dat haar handen zelf helemaal niet warm waren!

Ook het gesprek na afloop was heel prettig. Mirjam gaf me alle tijd om vanuit mijn diepe ontspanning terug te komen en na te praten.

Na de behandeling was ik behoorlijk moe en slaperig. De volgende ochtend had ik moeite met opstaan en moest veel huilen. Ik wist niet goed waarom, maar het leek wel alsof de aanraking iets had losgemaakt. In de loop van de dag kreeg ik inzichten. Ik zag ineens hoe ik de afgelopen tijd los van mezelf was geraakt en ik me vasthield aan zogenaamde reddingsboeien. Afhankelijk geworden en geen eigen benen meer om op te staan. Die avond sprak ik dat uit naar vrienden en het was alsof ik vanaf dat moment (eindelijk!) weer contact had met mezelf. Beïnvloed door wat in de wereld gebeurt, de angst en de uitzichtloosheid als een deken over mensen, drukte op me waardoor ik het contact met mezelf verloor.

Mijn hoofd voelt minder vol. De sombere gedachten, de overgenomen angst en paniek zijn niet helemaal weg, maar het voelt zoveel lichter! Alsof ik weer een rol heb in deze wereld, een plek, al weet ik nog niet zo goed welke.

Dankbaar voor Mirjam’s liefdevolle aanraking, op vele fronten!

A.

Review S.

Mirjam is een professionele en inspirerende coach en een warme vrouw. Ze heeft mij stap voor stap geholpen om vanuit mijn eigen kracht en kwetsbaarheid mijn leven vorm te geven en mezelf te accepteren.

Ik kwam bij Mirjam omdat mijn perfectionisme en bepaalde overtuigingen die ik door de jaren heen had ontwikkeld mij belemmerden in mijn dagelijkse werk en soms ook privé. Terwijl ik deze reis samen met Mirjam begon dacht ik dat ik wist waarom ik deze overtuigingen had en wat oplossingen zouden kunnen zijn. Maar door goed te luisteren, mij een spiegel voor te houden en scherpe vragen te stellen kon ik dankzij Mirjam een diepere laag bereiken waar de oplossing zat. Na deze eye-opener begon voor mij eigenlijk het échte proces. Want hoe leer je jezelf nieuw gedrag aan? Dat betekende voor mij ook dat ik iets vertrouwds moest loslaten.. Gedurende dit proces heeft Mirjam mij daarbij geholpen en verschillende tools aangereikt. De behandeling Holistische Massage was een verrijking op onze gesprekken.

De nieuwe gedane inzichten helpen mij nu niet alleen in mijn werk maar ook in mijn privéleven. Ik ben Mirjam dankbaar voor de mooie, diepe gesprekken, de warmte die ik heb gevoeld en ook de momenten dat we samen konden relativeren en lachen.

S.